Om självserviceportalen

Här finns Åtvidabergs kommuns e-tjänster samlade på ett och samma ställe. De flesta e-tjänster kräver inloggning hjälp av e-legitimation.

Mina sidor

Via Mina sidor kan du följa dina inskickade ärenden eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan följa statusen på dina ärenden och föra en dialog med kommunen direkt i anslutning till ett ärende genom en meddelandefunktion. Behöver något i ansökan kompletteras får du ett meddelande i Mina sidor och kan öppna upp ärendet och göra de ändringar som krävs.

En sparad ansökan är inte en inkommen handling

En del e-tjänster erbjuder möjligheten att spara en pågående ansökan innan du skickar in den. Inga obehöriga kan komma åt din sparade ansökan utan den sparas på en särskilt avdelad yta med begränsad åtkomst. Det är först när du tryckt på Skicka in som din ansökan skickas in och kan behandlas av handläggare hos kommunen.

Tillgänglighet

På sjalvservice.atvidaberg.se finns det länkar till flera e-tjänster byggda i olika system. Själva portalen sjalvservice.atvidaberg.se och vissa tjänster är byggda i systemet Open ePlatform. 

Tillgänglighetsredogörelse självserviceportalen (sjalvservice.atvidaberg.se)

Fungerar på olika enheter

Du kan använda e-tjänsterna i vilken enhet du vill, de fungerar lika bra i mobilen och surfplattan som på datorn. 

Stöd för webbläsare

E-tjänsterna visas allra bäst i en modern webbläsare. Om sidan inte visas korrekt eller om du får upp felmeddelanden, kan du behöva se över dina inställningar eller uppdatera din webbläsare.

E-legitimation och signering

Åtvidabergs kommun måste vara säker på vem det är som skickar in ett ärende via en e-tjänst. Därför kräver vissa e-tjänster att du loggar in och/eller signerar en ansökan via e-legitimation. Om du får tekniska problem, när du ska legitimera dig eller skriva under med en e-legitimation ska du kontakta den som utfärdade din e-legitimation.

Personuppgift

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en levande fysisk person. Det kan innebära namn, personnummer, adresser, IP-nummer med mera.

Har du någon gång lämnat personuppgifter till Åtvidabergs kommun så har du rätt att ansöka om ett registerutdrag som visar vilka uppgifter som finns registrerade på dig.

Mer information om hur kommunen hanterar personuppgifter.

Kakor (cookies) 

På sjalvservice.atvidaberg.se används session cookies som används för att hålla användaren inloggad och hjälpa till vid filtrering av e-tjänster.